שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שפודי סינטה בקר עם תרד / אבי שטייניץ


חומרים (4 מנות)
8 פרוסות סינטה בקר, במשקל 100 גרם כל אחת
מלח ופלפל
למלית:
100 גרם חזה אווז מעושן , עם השומן, חתוך לקוביות
חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, רכה
2 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות דקות
1 קופסת תרד (או תרד טורקי), שטוף היטב, מנוקה מגבעולים וקצוץ גס
2-4 שיני שום קלופות
מלח ופלפל
אגוז מוסקט
2 כפות יין לבן
אופן ההכנה
  1. משטחים את פרוסות הבשר, ממליחים ומפלפלים.
  2. מטגנים את קוביות האווז בקצת מרגרינה עד שהן משחימות. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את התרד ואת השום ומבשלים עד שאין במחבת נוזלים. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה. מסירים ומצננים.
  3. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות צלזיוס).
  4. ממלאים את פרוסות הבשר במלית התרד ומגלגלים לגלילים. פורסים כל גליל לפרוסות בעובי אצבע ונועצים את הפרוסות בשפודים.
  5. מורחים את הפרוסות בחמאה או במרגרינה, מניחים בתבנית, צולים 3-4 דקות (על פי מידת העשייה הרצויה), מוציאים ומגישים מייד.

    הערה: אפשר להכין את המנה גם במחבת טפלון או במחבת פסים.

חזרה