שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תפוחי עץ אפויים במלית תמרים ואגוזים / אריק חכימי


חומרים
120 גרם חמאה רכה
1/2 כוס רום
1/4 כוס מיץ תפוחים
4 חלמונים , טרופים היטב
1 כוס סוכר חום
4 כפות קצפת
3 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
4 כפיות קמח
1 כוס אגוזים קלויים קצוצים דק
12 תמרים קצוצים דק
8 תפוחים גדולים מסוג "דלישס"
להגשה:
קצפת
אופן ההכנה
  1. מערבבים 75 גרם מהחמאה עם הרום והמיץ, ויוצקים לתבניות פיירקס.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  3. מערבבים את החלמונים, הסוכר, הקצפת, הג'ינג'ר, קליפת הלימון, הקמח ו 20 גרם מהחמאה הנותרת בקערה עד שמתקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את האגוזים והתמרים.
  4. מסירים את חלקם העליון של התפוחים, ומרוקנים את הליבה, בעזרת כף גלידה או כך רגילה, בלי לפגוע בתחתית התפוח. בעזרת קולפן מסירים כחצי ס"מ מקליפת התפוחים מסביב לפתח. קוצצים את הקליפה ומוסיפים לתערובת התמרים.
  5. ממלאים את התפוחים בעיסה ומניחים אותם זה לצד זה בתבנית. מברישים כל תפוח במעט משארית החמאה.
  6. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ 45 דקות, עד שהם מתרככים. מפעם לפעם מברישים את התפוחים בנוזלים שבתבנית. מגישים את התפוחים חמים, עם קצפת.

חזרה