שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שפודי עוף טיקה / בני סיידא


חומרים
750 גרם חזה עוף נקי מגידים ושומן
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1 גביע יוגורט טבעי או 1/2 כוס שמנת צמחית
1 כפית כמון טחון
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר דק, או אבקת ג'ינג'ר
4 שיני שום כתושות
1 כף שטוחה גארם מסאלה או אבקת קארי משובחת
1/2 כוס שמן
1 כפית פפריקה מתוקה
אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה לפי הטעם
להגשה:
פיתות עיראקיות קטנות
אופן ההכנה
  1.  חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שכל נתחי העוף מצופים.
  2. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך יממה. 
  3.  מחממים את התנור לחום המרבי. מוציאים את נתחי העוף מהמקרר ומשפדים. מניחים את השפודים על שולי תבנית אפייה במאוזן, כדי שמיצי הבשר יטפטפו לתבנית בזמן האפייה. מורחים את השפודים במעט שמן ואופים כ 8 דקות. מגישים עם פיתות חמות וצ'אטני.

    הערה: אפשר להכין את השפודים על מנגל ביתי ואז יש צורך למרוח את נתחי העוף בשמן במהלך הצלייה. אפשר גם לטגן את נתחי העוף במחבת ברזל כבדה עם מעט שמן, בלי להשחילם על שיפודים.

חזרה