|
|
|
|
שקשוקה חריפה עם פלפלים ובזיליקום
/ תמר סגרי
|
חומרים
|
2 פלפלים אדומים מתוקים |
2 פלפלים צהובים מתוקים |
5 כפות שמן זית |
2 בצלים קלופים וקצוצים |
5 שיני שום כתושות |
600 גרם עגבניות חצויות ומנוקות מגרעינים |
1 פלפל צ'ילי חריף (או יותר, לפי הטעם), נקי מגרעינים וקצוץ |
1 כף רסק עגבניות |
1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ |
מלח ופלפל |
4 ביצים |
אופן ההכנה |
- מנקים את הפלפלים מגרעינים וגידים לבנים, וחותכים לקוביות קטנות.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כ 3 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות, הצ'ילי והרסק ומבשלים במחבת מכוסה כ 15 דקות.
- מוסיפים את הבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. שוברים את הביצים בעדינות מעל הרוטב וממשיכים לבשל כ 5 דקות נוספות.
| חזרה | | |