פול ואורז ביוגורט
/ חנוך (חני) פרבר
אורז בסגנון פרסי. אם מכינים אותו נכון, אמורה להיווצר בתחתית הסיר שכבה חרוכה, שהיא בדרך כלל הסיבה העיקרית למריבה סביב השולחן, מי מקבל יותר מה"שרוף".
|
חומרים
|
4 שיני שום פרוסות דק |
2 כפות שמן זית |
500 גרם פול ירוק טרי |
1/4 כוס מיץ לימון טרי מי שרוצה פחות חמוץ ישתמש רק בחלק מהכמות |
2 כוסות אורז בסמטי |
4 כוסות מים רותחים |
1 כוס יוגורט עיזים דוגמת "כליל" |
פלפל שחור גרוס טרי |
מלח |
מעט צ'ילי |
שמיר קצוץ |
אופן ההכנה |
- מטגנים את שיני השום עד שהן מתחילות להזהיב ומוסיפים את הפול. מטגנים תוך ערבוב 5 דקות.
- מוסיפים את המים, מחצית ממיץ הלימון ושליש מהיוגורט. מתבלים, מנמיכים את הלהבה. מבשלים כרבע שעה עד שהפול מתרכך וכמות הנוזל פוחתת ברבע.
- מוסיפים את האורז ומבשלים מכוסה, מעל להבה נמוכה מאוד, כ 25 דקות, עד שהאורז מוכן והתחתית שחומה.
- מוסיפים את היוגורט ומיץ הלימון לטעמכם, ומערבבים. מוסיפים שמיר. מעבירים את האורז לצלחת הגשה. משחררים את השכבה החרוכה ומניחים ליד האורז.
מגישים ליד סלט ירוק, ויש לכם ארוחה קטנה ונחמדה.
|
חזרה |