שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פול ואורז ביוגורט / חנוך (חני) פרבר

אורז בסגנון פרסי. אם מכינים אותו נכון, אמורה להיווצר בתחתית הסיר שכבה חרוכה, שהיא בדרך כלל הסיבה העיקרית למריבה סביב השולחן, מי מקבל יותר מה"שרוף".


חומרים
4 שיני שום פרוסות דק
2 כפות שמן זית
500 גרם פול ירוק טרי
1/4 כוס מיץ לימון טרי מי שרוצה פחות חמוץ ישתמש רק בחלק מהכמות
2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים רותחים
1 כוס יוגורט עיזים דוגמת "כליל"
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
מעט צ'ילי
שמיר קצוץ
אופן ההכנה
  1. מטגנים את שיני השום עד שהן מתחילות להזהיב ומוסיפים את הפול. מטגנים תוך ערבוב 5 דקות.
  2. מוסיפים את המים, מחצית ממיץ הלימון ושליש מהיוגורט. מתבלים, מנמיכים את הלהבה. מבשלים כרבע שעה עד שהפול מתרכך וכמות הנוזל פוחתת ברבע.
  3. מוסיפים את האורז ומבשלים מכוסה, מעל להבה נמוכה מאוד, כ 25 דקות, עד שהאורז מוכן והתחתית שחומה.
  4. מוסיפים את היוגורט ומיץ הלימון לטעמכם, ומערבבים. מוסיפים שמיר. מעבירים את האורז לצלחת הגשה. משחררים את השכבה החרוכה ומניחים ליד האורז.
    מגישים ליד סלט ירוק, ויש לכם ארוחה קטנה ונחמדה.

חזרה