שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גלידת קפוצ'ינו / אנה וגנר


חומרים
1 חבילה ביסקוויטים פתי בר, 500 גרם, מאיכות טובה
100 גרם חמאה
2 כפות אבקת קפה נמס
2 כפות ברנדי טוב
2 שפופרות חלב משומר
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 קורט קינמון
אופן ההכנה
  1. מרסקים את הביסקויטים לפירורים במעבד מזון. אם אין, מכניסים את הביסקויטים לשקית נילון גדולה, ואת השקית –לתוך שקית נוספת. קושרים את פי השקית, וחובטים בה עם מערוך או פטיש שניצלים.
  2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה על אש קטנה. כאשר החמאה מומסת, מוסיפים את הביסקוויטים המפוררים, מערבבים, מדליקים שוב אש קטנה, מערבבים בכף עץ ומוסיפים קורט קינמון. זה מוכן כשהביסקוויטים מפיצים ניחוח במטבח, בערך 3 דקות. יותר מזה, והעסק נשרף. מורידים מהכיריים.
  3. בינתיים, בקערה, מקציפים שתי את השמנת המתוקה לקצף יציב ומוצק. מאשפזים את הקערה בפריזר.
  4. בקערה קטנה, מערבבים יחד קפה, ברנדי ושפופרות חלב שנלחצו עד תום.
  5. בעדינות, כף אחר כף, מעבירים את תערובת הקפה והחלב המשומר לתוך הקצפת ומערבבים במרית לאט לאט. מאשפזים שוב בפריזר לדקות אחדות.
  6. בודקים ביד את חום אבקת הביסקוויטים והחמאה: אם לא נכווים, נוטלים תבנית 26 קפיצית, משמנים במעט חמאה ומרפדים אותה יפה-יפה בשכבה דקה של הביסקוויטים בחמאה. מהדקים היטב, וככה מקבלים בצק ביסקוויטים עילאי. את השאריות אפשר להקפיא ולהשתמש בהן שוב.
  7. מגירים את תוכן קערת הקצפת לתבנית, מיישרים יפה במרית, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים בפריזר לפחות שמונה שעות ולכל היותר יממה. מעבר לזה, ותקבלו גלידי קרח קרושים ומעצבנים.
חזרה