|
|
|
|
תפוחי אדמה קטנים אפויים ומטוגנים, ברוטב שמנת ופלפל
/ בני סיידא
|
חומרים (7 מנות)
|
700 גרם תפוחי אדמה קטנים |
שמן לטיגון עמוק |
1/4 כוס שמן זית |
1 כף חרדל |
1 מכל שמנת מתוקה |
מלח |
1 כפית פלפל שחור גרוס |
1/4 כוס טימין קצוץ |
אופן ההכנה |
- מקרצפים היטב את תפוחי האדמה תחת מים זורמים ומייבשים על מגבת נייר.
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מניחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת ואופים עד שהם מתרככים. מצננים היטב.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומטגנים עד שהם מזהיבים.
מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את תפוחי האדמה. מערבבים בקערה את החרדל והשמנת,
- יוצקים על תפוחי האדמה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. בוחשים בעדינות מפעם לפעם. מתבלים במלח, פלפל וטימין ומגישים.
| חזרה | | |