שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תפוחי אדמה קטנים אפויים ומטוגנים, ברוטב שמנת ופלפל / בני סיידא


חומרים (7 מנות)
700 גרם תפוחי אדמה קטנים
שמן לטיגון עמוק
1/4 כוס שמן זית
1 כף חרדל
1 מכל שמנת מתוקה
מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס טימין קצוץ
אופן ההכנה
  1. מקרצפים היטב את תפוחי האדמה תחת מים זורמים ומייבשים על מגבת נייר.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מניחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת ואופים עד שהם מתרככים. מצננים היטב.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומטגנים עד שהם מזהיבים.
    מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את תפוחי האדמה. מערבבים בקערה את החרדל והשמנת,
  4. יוצקים על תפוחי האדמה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. בוחשים בעדינות מפעם לפעם. מתבלים במלח, פלפל וטימין ומגישים.

חזרה