שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה / רוני ונציה

עוגת גבינה קרמית, עשירה ונפלאה, בסגנון אמריקני, עם מירקם רך וקטיפתי. מוגשת עם רוטב פטל, או עם רוטב תות-אדום מעט חמצמץ,

ואז הצבעים, הטעמים והטקסטורות בולטים עוד יותר. העוגה יוצאת חלקה וישרה, ללא סדקים או שקעים, בזכות אפייתה ב"אמבט" מים חמים (תבנית בתוך תבנית) בחום איטי ואחיד.


חומרים
לבצק:
1 כוס קמח
2 כפות סוכר
1 קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כף מי קרח
למלית:
3/4 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
750 גרם גבינת שמנת (30% שומן) בטמפרטורת החדר
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1.5 כפיות תמצית וניל
1 קליפת לימון מגוררת
1.25 כוסות שמנת מתוקה 300 מ"ל
אופן ההכנה
  1. כלים: תבנית קפיצית בקוטר כ 25 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה בתחתית.
  2. מכינים את הבצק: שמים את הקמח, הסוכר והמלח בקערת מעבד מזון, ומערבבים בעזרת להב הפלדה.
  3. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורית גסה.
    יוצקים את המים ומעבדים בקצרה עד שהבצק מתגבש מעט. מאחדים את הבצק לכדור, משטחים לעיגול, עוטפים ומניחים לצינון במקרר במשך כ 30 דקות.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  5. מעל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול. מניחים את התבנית מעל הבצק וחותכים עיגול מדוייק בעזרת סכין. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול הבצק. מחוררים במזלג, ומצננים את התבנית העטופה במשך 10 דקות במקפיא. מוציאים מהמקפיא, ואופים כ 20 דקות עד שהבצק זהוב-שחום. מצננים את התבנית על רשת.
  6. מכינים את העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  7. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום עבה (או בשתי שכבות של נייר  אלומיניום רגיל) מסביב לתחתית ועד למחצית גובה הדפנות, ומהדקים היטב.
  8. בקערת מערבל מערבבים את הסוכר עם הקורנפלור. מוסיפים את הגבינה ומקציפים מעט במהירות נמוכה, עד שמתקבלת תערובת  קרמית אחידה. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הווניל ואת קליפת הלימון.
  9. לאט ובהדרגה מוסיפים את השמנת המתוקה, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  10. יוצקים את התערובת לתוך התבנית עם הבצק. מניחים את התבנית בתוך תבנית אפייה גדולה יותר. יוצקים מים חמים לתוך התבנית הגדולה, עד לגובה מחצית הדפנות של התבנית הקפיצית (אבל לא מעל נייר האלומיניום). מניחים בזהירות את שתי התבניות בתנור. אופים במשך כ55-50- דקות עד שהעוגה בצבע זהוב בהיר, חלקה העליון נראה יבש למגע והיא נראית יציבה.
  11. מוציאים את התבניות מהתנור. מסירים בזהירות את התבנית הקפיצית, ומניחים אותה לצינון על רשת. מסירים את נייר האלומיניום. כשהעוגה צוננת לגמרי, מכניסים אותה עם התבנית כשהיא עטופה למקרר, לצינון במשך כל הלילה. למחרת משחררים את התבנית.
  12. אופן ההגשה: מגישים בטמפרטורת החדר עם הרבה תותים מעל, או בליווי רוטב תותים או פטל.
חזרה