שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פירה שום ושעועית

מאכל איטלקי מטוסקנה, טעים על טוסט או לצד ירקות קלויים.


חומרים
500 גרם שעועית לבנה מושרית במים במשך לילה
2 ראשי שום גדולים, מפורקים ולא קלופים
1 ליטר מים או מרק עוף
6 עלים עלי מרווה טריים או כפית מרווה יבשה
1 כף רוזמרין טרי קצוץ
1 כף שום קצוץ
2 כפות מיץ לימון טרי
שמן זית
פלפל שחור טחון טרי
מלח
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את שיני השום בתבנית קטנה. מטפטפים עליהן מעט שמן ומכסים בנייר כסף. אופים כשעה, עד שהשום רך מאוד וזהוב. מצננים וסוחטים את השום הרך מהקליפות.
  3. מניחים את השעועית המושרית בסיר עם עשבי התיבול והשום, ומוסיפים ליטר מים או מרק עוף. מביאים לרתיחה ומבשלים לא מכוסה על אש קטנה כשעה וחצי, עד שהשעועית רכה. מסננים ושומרים את נוזל הבישול.
  4. במעבד מזון מניחים את השעועית, השום האפוי, 2 כפות שמן זית ומיץ לימון ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים מנוזל הבישול כמה שצריך. מתבלים ומגישים מיד, או שומרים במקרר עם מעט שמן זית מעל.

חזרה