שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוח עגל בלימון וצלפים / דליה פן-לרנר


חומרים (5 מנות)
2 מוחות עגל מנוקים מקרום ונימי דם מופרדים ל 4 אונות
1-2 כפות חומץ או מיץ לימון
2-3 כפות קמח לקימוח
4-6 כפות חמאה מזוקקת או שמן זית
מיץ לימון טרי מ 2-1 לימונים
1 כף צלפים כבושים בחומץ, שטופים.
מלח ופלפל שחור גרוס
פרוסות לימון
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. מכניסים את האונות המנוקות לסיר. מכסים במים מתובלים בחומץ או במיץ לימון ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים חלקית למשך 4-3 דקות. מעבירים לקערת מי קרח. מצננים מעט. מוציאים ומייבשים היטב במגבות נייר.
  2. פורסים את המוחות לפרוסות, מתבלים במלח ופלפל ומקמחים קלות.
  3. מחממים 3-2 כפות חמאה מזוקקת או שמן זית במחבת גדולה, ומטגנים את הפרוסות עד שהן זהובות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה. זורקים את השומן שבמחבת.
  4. במחבת נקייה מחממים כמות נוספת של חמאה מזוקקת או שמן זית ומוסיפים מיץ לימון, צלפים, פרוסות לימון ופטרוזיליה. מרתיחים כמה שניות. מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים את הרוטב על פרוסות המוח. מעטרים בפרוסות הלימון.

חזרה