|
|
|
|
פטריות ממולאות באגוזים
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים
|
8-10 פטריות פורטובלו גדולות או פטריות שמפיניון גדולות |
50-70 גרם חמאה או 3-4 כפות שמן זית |
1 בצל קצוץ |
2-3 שיני שום קצוצות |
1 כף עלי טימין |
1 כוס פירורי לחם טריים |
1 לימון מיץ לימון |
קליפת לימון מגוררת |
100 גרם אגוזי לוז או ברזיל קלופים קלויים וקצוצים |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מורידים את רגלי הפטריות מבסיסן כך שנוצר חלל ריק למילוי.
- קוצצים את רגלי הפטריות. מאדים במחבת את הבצל בכמחצית מכמות החמאה. מוסיפים שום קצוץ, את רגלי הפטריות ואת עלי הטימין. מקפיצים דקה או שתיים.
- מורידים מהאש ומערבבים למחבת את פירורי הלחם, האגוזים הקצוצים, קליפת ומיץ הלימון והפטרוזיליה. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. מעבירים לקערית.
- ממיסים את יתר החמאה במחבת, מורידים מהאש מברישים את הפטריות בחמאה מומסת. מחממים את גריל התנור (חום עליון) וקולים את הפטריות כ4-3 דקות. הופכים את הפטריות אחרי מחצית הזמן.
- ממלאים את הפטריות במלית וקולים בגריל כ 8-6 דקות. מגישים מיד.
| חזרה | | |