שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטריות ממולאות באגוזים / דליה פן-לרנר


חומרים
8-10 פטריות פורטובלו גדולות או פטריות שמפיניון גדולות
50-70 גרם חמאה או 3-4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
1 כף עלי טימין
1 כוס פירורי לחם טריים
1 לימון מיץ לימון
קליפת לימון מגוררת
100 גרם אגוזי לוז או ברזיל קלופים קלויים וקצוצים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1.  מורידים את רגלי הפטריות מבסיסן כך שנוצר חלל ריק למילוי. 
  2. קוצצים את רגלי הפטריות. מאדים במחבת את הבצל בכמחצית מכמות החמאה. מוסיפים שום קצוץ, את רגלי הפטריות ואת עלי הטימין. מקפיצים דקה או שתיים. 
  3. מורידים מהאש ומערבבים למחבת את פירורי הלחם, האגוזים הקצוצים, קליפת ומיץ הלימון והפטרוזיליה. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. מעבירים לקערית. 
  4. ממיסים את יתר החמאה במחבת, מורידים מהאש מברישים את הפטריות בחמאה מומסת. מחממים את גריל התנור (חום עליון) וקולים את הפטריות כ4-3 דקות. הופכים את הפטריות אחרי מחצית הזמן.
  5. ממלאים את הפטריות במלית וקולים בגריל כ 8-6 דקות. מגישים מיד.

חזרה