שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט ירוק עם כבדי עוף / הדי שרון

ארוחה קלה (או מנה ראשונה), אלגנטית, רעננה וטעימה מאוד.


חומרים
3-4 חתיכות כבד עוף גדולות ויפות (לכל סועד)
חסה מסוגים שונים (ערבית, מסולסלת, אדומה וכד')
1.5 כוסות עשבי תיבול מסוגים שונים (בזיליקום, עירית, נענע, מעט טרגון, שמיר וכד')
1 כוס יין אדום מתוק קונידטון או סוג אחר
1 עלה דפנה
2-3 כפות חומץ בלסמי או חומץ בן יין אדום
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. שוטפים היטב את החסות, מפרידים את העלים וקורעים לחתיכות בינוניות. מייבשים היטב (פעולה זאת ניתן לעשות מראש: להכניס לקופסה, לכסות היטב במגבת לחה ולשמור במקרר למשך כמה ימים).
    שוטפים את עשבי התיבול, מייבשים וקורעים לחתיכות קטנות.
  2. שוטפים את הכבדים ומסלקים את המרה (אם צריך). ממליחים, מפלפלים ומטגנים על אש גבוהה כשתי דקות מכל צד, עם עלה הדפנה.
  3. מעבירים לצלחת, מכסים ושומרים חם. מחזירים את המחבת לאש (את עלה הדפנה משאירים במחבת).
  4. יוצקים יין מתוק ומבשלים על אש גבוהה, תוך גירוד המחבת בכף עץ, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לכמחצית. מוסיפים את הכבדים ל 2-1 דקות, ומערבבים בעדינות. מכבים את האש ושומרים חם.
  5. מערבבים את קרעי החסה ועשבי התיבול עם 2 כפות שמן זית ומעט חומץ. ממליחים ומפלפלים קלות ומסדרים בצלחות הגשה. על החסה מניחים את הכבדים ויוצקים עליהם את הרוטב. מגישים עם בגט טרי.

חזרה