שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט מישמשים / רוני ונציה

כדאי לנצל את עונת המישמשים הקצרצרה להכנת טארט קייצי. המישמשים החמצמצים משתלבים נהדר עם קרם שקדים מתוק, עשיר ומעודן. ניתן להכין בתבנית לטארט גדולה או בתבניות אישיות.


חומרים
לבצק:
2 כוסות קמח
4 כפות סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
3 כפות מים קרים
לקרם השקדים:
1/3 1 כוס שקדים מולבנים (125 גרם)
1/2 כוס סוכר + 1 כף (120 גרם)
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 ביצים
4 כפות קמח
1/2 1 כפות ליקר אמרטו
לעוגה:
700 גרם משמשים בינוניים בשלים אך מוצקים, חתוכים לרבעים
כלים:
תבנית משומנת לטארט בקוטר כ28- ס"מ (או 6 תבניות אישיות משומנות לטארט בקוטר 12 ס"מ, עם תחתית נשלפת)
אופן ההכנה

  1.  בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר וקליפת הלימון - ומערבבים בעזרת להב המתכת. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק בגודל אפונה קטנה. 
    מוסיפים את החלמון והמים, ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח. עוטפים ומצננים כ30- דקות במקרר. 
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
    מעל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול (או ל6- עיגולים לטארטים אישיים) בעובי 3 מ"מ, ומרפדים בו את התבנית והדפנות. מחוררים את הבצק במזלג, ומצננים במקרר במשך 30 דקות. 
  3. מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומניחים מעליו שעועית יבשה שתשמש כמשקולת, כדי שהבצק לא יתנפח. אופים אפייה חלקית כ15- דקות, עד שהבצק נראה יבש במקצת וצבעו בהיר מאוד. מצננים על רשת.
    מכינים את קרם השקדים: בקערת מעבד מזון טוחנים את השקדים והסוכר לאבקה. מוסיפים את החמאה ומקציפים, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. 
  4. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, במהירות נמוכה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הקמח והליקר, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת.
  5. מרכיבים את העוגה: משטחים את קרם השקדים מעל לבצק שבתבנית (או התבניות האישיות). אופים 15-10 דקות בחום בינוני (175 מעלות), עד שהקרם מתייצב מעט והוא זהוב בהיר. מוציאים מהתנור, ומייד תוקעים את רבעי המשמשים בעדינות מעל לקרם השקדים האפוי, כשהם ניצבים עם החוד כלפי מעלה.
  6. אופים עוד 30-20 דקות או עד שהקרם מזהיב, הבצק זהוב שחום וקצוות המשמשים שחומים מעט. מצננים על רשת.

    אופן ההגשה: מגישים בטמפרטורת החדר עם מעט קצפת בצד.

חזרה