שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שטרודל תפוחים / הדי שרון

המצרכים מספיקים לשתי גלילות.


חומרים
10 דפי בצק פילו
100 גרם חמאה
1.5 ק"ג תפוחי עץ ירוקים
מיץ מחצי לימון
1.5 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל או מעט קינמון
100 גרם שקדים קלופים ופרוסים
100 גרם צימוקים קטנים, שרויים ברום או בקוניאק לשעה
אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. שוטפים את תפוחי העץ, מחלקים לשמיניות, מסלקים את הליבה ופורסים דק (אם רוצים אפשר לקלוף).
  2. מעבירים לסיר בינוני, מוסיפים מיץ לימון, 50 גרם חמאה, וסוכר ומבשלים מעל לאש בינונית עד שתפוחי העץ מתרככים והופכים יבשים (כל הנוזלים המופרשים מהתפוחים מתאדים). מערבבים ומצננים לחלוטין.
  3. מחממים את התנור ל 200 מעלות צלזיוס.
  4. ממיסים את שארית החמאה. פורשים עלה בצק ומברישים אותו במעט חמאה מומסת. מניחים מעליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה. באותו אופן מניחים שלושה עלי בצק נוספים (5 עלים סה"כ).
  5. מורחים מחצית מכמות המלית הצוננת על כל שטח העלה, פרט לשוליים של 2 ס"מ מסביב.
  6. סוחטים היטב את הצימוקים ומפזרים מחצית מהם ומחצית מכמות השקדים באופן אחיד. מגלגלים לגליל, מניחים על תבנית משומנת קלות ומורחים בביצה טרופה.
  7. מעצבים גלילה נוספת ואופים בתנור עד שמזהיב.
  8. מגישים מיד, או מצננים, מפזרים אבקת סוכר ושומרים בקופסה סגורה.

חזרה