שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פלאפל מצרי (טעמיה) / רותי קינן


חומרים
500 גרם פול מצרי (קטן)
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות כמון
6 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני מגורר
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור כוסברה קצוצה
מלח ופלפל
פפריקה חריפה (לא הכרחי)
שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1.  משרים את הפול במים למשך הלילה. מסננים ומעבירים לקערת מעבד-מזון. מפעילים עד שנוצרת מחית חלקה. מוסיפים סודה לשתייה ומשהים כשעה. 
  2.  מוסיפים את כל יתר החומרים ומעבדים לתערובת אחידה. 
  3.  צרים כדורים בידיים לחות ולוחצים עליהם מעט על מנת לקבל קציצת פחוסות.
  4.  מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.


חזרה