שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גזר / רוני ונציה

גרסה של עוגת גזר קלאסית, עם ציפוי גבינה מסורתי.


חומרים (12 מנות)
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת סודה
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות קינמון טחון
1/2 כפית מלח
3/4 כוס שמן צמחי (מומלץ "מזולה")
1 כוס סוכר חום
1/3 כוס סוכר לבן
4 ביצים
1/2 כוס ריויון
3 כוסות (לא דחוסות) של גזר מקולף ומגורד דק (320 גרם)
1 כוס אגוזים קצוצים גס
לציפוי גבינה (לא חובה):
500 גרם גבינת שמנת (30% שומן) בטמפרטורת החדר
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות אבקת סוכר, מנופה
כלים:
תבניות עגולות בקוטר כ 23 ס"מ, משומנות ומקומחות
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  2. מנפים יחד את הקמח, אבקת הסודה, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
  3. בקערת מערבל מקציפים את השמן עם 2 סוגי הסוכר במשך כ3- דקות, עד שהם נמסים והתערובת חלקה. במהירות נמוכה מוסיפים ביצה אחר ביצה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת.
  4. מוסיפים לקערה בהדרגה את תערובת החומרים היבשים לסירוגין עם הריוויון, כאשר מתחילים ומסיימים בחומרים היבשים.
  5. מקפלים פנימה את הגזר המגורד ואת האגוזים בעזרת מרית.
  6. מחלקים את התערובת בין 2 התבניות באופן שווה. אופים כ40- דקות עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 15 דקות. הופכים וממשיכים לצנן.
    אופן הכנת ציפוי הגבינה: בקערה בינונית מערבבים את הגבינה עם החמאה בעזרת כף עץ עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הווניל, ולבסוף מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, ומערבבים עד שהתערובת חלקה ואחידה. מצננים במקרר 3 שעות לייצוב.
    אופן ההרכבה: מניחים עוגה אחת מעל לצלחת הגשה, מצפים אותה מלמעלה בציפוי גבינה. מניחים מעליה את העוגה השנייה ומצפים למעלה ומסביב לדפנות בשאר ציפוי הגבינה.


חזרה