שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק פטריות צח / דליה פן-לרנר

בטוסקנה קוראים למרק הפטריות הצח - מים מבושלים (אקווה קוטה). זהו מרק/ציר בסיסי שזועק לפטריות יער, ואו-אז הוא פשוט נפלא. אם לא הצלחתם ללקט פטריות יער, השתמשו בפטריות טריות מזן פורטבלו, ירדן או שמפיניון, בשילוב עם פטריות פורצ'יני מיובשות (נמכרות בשקיות בשם "פטריות יער").


חומרים (4 מנות)
600 גרם פטריות יער טריות (או פטריות טריות מתורבתות + רבע כוס פטריות פורצ'יני מיובשות).
3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום קצוצות
עגבניות שלמות וקלופות, משומרות (כחצי קופסת שימורים גדולה)
1/2 2 ציר עוף או ירקות, צח וחם
5-6 עלי ריחן (בזיליקום) טריים, קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס
4 פרוסות לחם קלוי
1/2 כוס גבינת פרמז'ן
אופן ההכנה
1. פורסים את הפטריות (אם משתמשים בפטריות פורצ‘יני, משרים אותן בחצי כוס מים חמים לחצי שעה, מוציאים,מסננים ושומרים את מי ההשריה כדי להוסיפם למרק)
2. בסיר שיכיל את כל המרק, מחממים את שמן הזית ומאדים את השום הקצוץ שניות ספורות מבלי שיישרף. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שנוזליהן התאדו.
3. מוסיפים את מי ההשר
ייה המסוננים לסיר הפטריות. מוסיפים לסיר את העגבניות השלמות וכמחצית מכמות המיץ שבקופסת השימורים
ומבשלים כ 10 דקות. בוחשים מדי פעם.
4. מוסיפים לסיר את המרק החם ומתבלים בעלי ריחן, מלח ופלפל.
5. מניחים את פרוסות הלחם הקלוי ב4- קערות מרק, ויוצקים מעליהן את המרק החם. זורים מעל את גבינת הפרמזן. מגישים מיד.

חזרה