|
|
|
|
מרק לימון וחומוס
|
חומרים
|
6 כוסות מרק עוף או מים |
400 גרם גרגירי חומוס מושרים למשך לילה (משקל לפני השריה) |
6 שיני שום קצוצות |
1.5 כפיות כורכום |
1/8 כפית כמון |
2 ביצים גדולות |
1/4 כוס מיץ לימון טרי |
מעט פלפל אדום חריף |
מלח |
2 כפות נענע |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול מבאים לרתיחה את מרק העוף, החומוס, השום, הכורכום והכמון. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות.
- טורפים היטב את הביצים והלימון בקערה קטנה. מוסיפים בהדרגה שתי כוסות מהמרק החם לקערה תוך ערבוב מתמיד.
- מעבירים את תערובת הביצים לתוך סיר המרק ומבשלים על להבה בינונית 5 דקות בערך, עד שהמרק חם אבל לא רותח.
- מוסיפים את הפלפל החריף ומתבלים במלח. מוזגים לקערות אישיות, מפזרים מעל נענע קצוצה ומגישים.
| חזרה | | |