שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק לימון וחומוס


חומרים
6 כוסות מרק עוף או מים
400 גרם גרגירי חומוס מושרים למשך לילה (משקל לפני השריה)
6 שיני שום קצוצות
1.5 כפיות כורכום
1/8 כפית כמון
2 ביצים גדולות
1/4 כוס מיץ לימון טרי
מעט פלפל אדום חריף
מלח
2 כפות נענע
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול מבאים לרתיחה את מרק העוף, החומוס, השום, הכורכום והכמון. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות.
  2. טורפים היטב את הביצים והלימון בקערה קטנה. מוסיפים בהדרגה שתי כוסות מהמרק החם לקערה תוך ערבוב מתמיד.
  3. מעבירים את תערובת הביצים לתוך סיר המרק ומבשלים על להבה בינונית 5 דקות בערך, עד שהמרק חם אבל לא רותח.
  4. מוסיפים את הפלפל החריף ומתבלים במלח. מוזגים לקערות אישיות, מפזרים מעל נענע קצוצה ומגישים.

חזרה