שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פלפלים, פטריות ואספרגוס מוקפצים / דליה פן-לרנר

המנה הצמחונית הזו מתאימה כמנה לכשעצמה או כתוספת למנות אחרות. אפשר לגוון בסוגי הירקות ולהוסיף פרחי ברוקולי או כרובית, שעועית ירוקה, נבטים סיניים, גזר פרוס ובעצם כל מה שרוצים. את המנה מכינים בווק (מחבת סיני עמוק)


חומרים (4 מנות)
2 כפות שמן לטיגון
2-3 שיני שום כתושות
1 שורש ג'ינג'ר מרוסק (לא הכרחי)
2 כפות רוטב סויה
1/2 כוס ציר ירקות צח (אפשר מאבקה)
2 כפיות קורנפלור
לירקות:
1 בצל פרוס לרצועות עבות
2 פלפלים ירוקים פרוסים לרצועות
2 פלפלים אדומים פרוסים לרצועות
1-2 פלפלונים חריפים
12 פטריות פורטובלו (קטנות) או שמפיניון
12 גבעולי אספרגוס חתוכים ל 2-3 נתחים קצרים (ללא חלקם התחתון היבש והסיבי)
אופן ההכנה
  1. מחממים שמן בווק, מוסיפים שום וג'ינג'ר, ואחרי 6-5 שניות מוסיפים את הפלפלים והפלפל החריף. מקפיצים דקה, מוסיפים את הפטריות והאספרגוס ומטגנים דקה או שתיים נוספות. מוסיפים את רוטב הסויה וציר הירקות.
  2. מערבבים את הקורנפלור ב-2 כפות מים קרים ומוסיפים למחבת. מבשלים דקה עד שהרוטב מתעבה. מגישים מיד.


חזרה