שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוח טלה בעגבניות מיובשות / עזרא קדם ותמר בליי, מסעדת ארכדיה בירושלים


חומרים (2 מנות)
3 אונות מוח טלה נקיות מנימים וקרומים
350 מ"ל ציר ירקות צח ועדין
1/2 כוס שמן לטיגון
3 עגבניות מיובשות קצוצות
1 שן שום קצוצה
מעט טימין טרי קצוץ
1 כף מיץ לימון
400 גרם חמאה (למקפידים על כשרות: מרגרינה בטעם חמאה)
1/2 עגבניה חתוכה לקוביות קטנטנות
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
מעט קמח לקימוח
אופן ההכנה
  1.  שומרים 4-3 כפות מציר הירקות להכנת הרוטב. מבשלים בסיר, בעדינות, את המוח וציר הירקות 8-7 דקות. מוציאים ומעבירים לקערת מי קרח. מוציאים ומייבשים את המוחות במגבת נייר (אפשר להכין מראש עד לשלב זה). 
  2. מחממים תנור ל - 250 מעלות.
  3. מתבלים את המוחות בקמח ובפלפל שחור, מקמחים ומטגנים קלות במעט שמן עד להזהבה. 
  4. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מרתיחים את היין עם 3-2 כפות ציר הירקות שנשמר, והעגבניות המיובשות. מצמצמים ל 2-3 כפות רוטב מרוכז. מוסיפים טימין ושום קצוץ. מתבלים במלח ופלפל ומיץ לימון.
  5.  מסמיכים את הרוטב עם חמאה, תוך כדי טריפה במטרפה ידנית. מוסיפים את קוביות העגבנייה הטרייה ומורידים מהאש.
  6. מכניסים את המוחות ל - 4 דקות לתנור שחומם מראש. מוציאים ומעבירים לצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב מעל.

חזרה