|
|
|
|
מוח טלה בעגבניות מיובשות
/ עזרא קדם ותמר בליי, מסעדת ארכדיה בירושלים
|
חומרים (2 מנות)
|
3 אונות מוח טלה נקיות מנימים וקרומים |
350 מ"ל ציר ירקות צח ועדין |
1/2 כוס שמן לטיגון |
3 עגבניות מיובשות קצוצות |
1 שן שום קצוצה |
מעט טימין טרי קצוץ |
1 כף מיץ לימון |
400 גרם חמאה (למקפידים על כשרות: מרגרינה בטעם חמאה) |
1/2 עגבניה חתוכה לקוביות קטנטנות |
1/2 כוס יין לבן יבש |
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי |
מעט קמח לקימוח |
אופן ההכנה |
- שומרים 4-3 כפות מציר הירקות להכנת הרוטב. מבשלים בסיר, בעדינות, את המוח וציר הירקות 8-7 דקות. מוציאים ומעבירים לקערת מי קרח. מוציאים ומייבשים את המוחות במגבת נייר (אפשר להכין מראש עד לשלב זה).
- מחממים תנור ל - 250 מעלות.
- מתבלים את המוחות בקמח ובפלפל שחור, מקמחים ומטגנים קלות במעט שמן עד להזהבה.
- מכינים את הרוטב: בסיר קטן מרתיחים את היין עם 3-2 כפות ציר הירקות שנשמר, והעגבניות המיובשות. מצמצמים ל 2-3 כפות רוטב מרוכז. מוסיפים טימין ושום קצוץ. מתבלים במלח ופלפל ומיץ לימון.
- מסמיכים את הרוטב עם חמאה, תוך כדי טריפה במטרפה ידנית. מוסיפים את קוביות העגבנייה הטרייה ומורידים מהאש.
- מכניסים את המוחות ל - 4 דקות לתנור שחומם מראש. מוציאים ומעבירים לצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב מעל.
| חזרה | | |