שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שזיפים ופירורים / רוני ונציה

עוגה ביתית, אירופית, מיוחדת ויפה מאוד, עשויה מ 4 שכבות המשתלבות יחד בטעמים נפלאים: בתחתית, שכבת בצק שמרים רכה. מעליה, שכבת קרם שמנת חמוצה המעניקה לחות לעוגה ומשתלבת נהדר עם שכבת פרוסות שזיפים חמצמצים-מתוקים, המעוטרים מלמעלה בפירורי בצק חמאתיים. למרות שזו עוגת שמרים, הכנתה פשוטה וקלה, ודומה להכנת עוגה בחושה. כך שכל הייראים מהמלה "שמרים" יכולים להירגע... משתמשים בשזיפים מזן "שגיב", או בפירות קשים ללא נוזלים, כמו תפוחים או אגסים.


חומרים (10 מנות)
1/4 כוס מים פושרים
20 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס ריוויון חמים
1/4 כוס שמן צמחי
1 ביצה
1/4 כפית מלח
קליפה מגוררת מ 1 לימון
1/2 2 כוסות קמח
1 גביע שמנת חמוצה מנוקזת מנוזלים לילה קודם
3 כפות קמח שטוחות
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
1/3 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כוסות (כ 250 גרם) שזיפים טריים, מגולענים ופרוסים
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה
  1. בקערה קטנה שמים את המים עם השמרים וכפית מהסוכר, ומערבבים. משהים כ 10 דקות להתססה.
  2. בקערת מערבל שמים את הריוויון, 1/4 כוס סוכר, השמן, הביצה, המלח וקליפת הלימון. מוסיפים את תערובת השמרים ו 1 כוס קמח. מקציפים היטב עד שהתערובת חלקה ואחידה, במשך כ 3 דקות. מוסיפים את הקמח שנותר, ומערבלים לתערובת אחידה. הבצק יהיה דביק וכבד.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית, ומפזרים בצורה אחידה בעזרת אצבעות מקומחות. מכסים ביריעת ניילון ומניחים במקום חמים במשך כ 30 דקות עד שהתערובת תופחת מעט.
    בקערה בינונית מערבבים את השמנת החמוצה, 1/4 כוס הסוכר שנותרה, 3 כפות הקמח והווניל. מקציפים בעזרת מקצף ידני עד שהתערובת חלקה. 
  4. מכינים את הציפוי: במיכל מעבד-מזון מערבבים את הקמח, הסוכר והתבלינים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בתנועת "הפסק-הפעל", עד לקבלת תערובת של פירורים עבים.
  5. מרכיבים את העוגה: כ 20 דקות לפני האפייה, מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). יוצקים את תערובת השמנת בשכבה אחידה מעל לבצק שבתבנית. מפזרים את פרוסות השזיפים מעל לשכבת השמנת. מפזרים את תערובת הפירורים מעל לשזיפים.
  6. אופים 60-50 דקות או יותר, עד שהעוגה בצבע זהוב, וכשנועצים קיסם פנימה, הוא יוצא נקי. מצננים את העוגה בתבנית על רשת כ 15 דקות.

    אופן ההגשה: פורסים, ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.


חזרה