שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שמרים ואגוזים / רוני ונציה


חומרים
1/2 כוס שמנת חמוצה
100 גרם חמאה בטפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 כוס מים פושרים
קליפה מגוררת מ 1 לימון
3/4 כפית מלח
527 גרם קמח
חבילת "שמרי פלא" (11 גרם)
למלית:
1 כוס סוכר
40 גרם חמאה קרירה
350 גרם אגוזי מלך טחונים דק
2 כפות רום כהה
2/3-1/2 כוס חלב חם
ביצה טרופה ב 1 כפית מים, לזיגוג
כלים:
1-2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפיה
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: בסיר בינוני מחממים מעט את השמנת החמוצה מעל אש נמוכה. מוסיפים את החמאה מחוץ לאש, ומערבבים עד שהיא נמסה.
  2. בקערת מערבל שמים את הסוכר, הביצים, המים, קליפת הלימון, המלח ו 1 כוס מהקמח, ומערבלים לתערובת חלקה. מוסיפים את תערובת השמנת החמוצה ואת השמרים, ומערבלים במשך 2-1 דקות עד שהתערובת חלקה ואחידה. במהירות איטית מוסיפים בהדרגה את שארית הקמח, 1/2 כוס בכל פעם, עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. מכסים את הקערה ביריעת ניילון משומנת, ומתפיחים במקרר כל הלילה.
  3. למחרת מכינים את המלית: במיכל מעבד מזון מערבבים את הסוכר והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את האגוזים והרום, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חלב, לפי הצורך, עד לקבלת מרקם של ממרח גמיש למריחה.
  4. מחלקים את הבצק הקר ל 3 חלקים שווים. מעל משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בגודל 30x20 ס"מ, מפזרים מעל כל מלבן 1/3 כמות מהמלית, ומשאירים שוליים ריקים ברוחב 1 ס"מ מכל הצדדים. מגלגלים את הבצק לגליל מצידו הארוך של המלבן, ומהדקים את קו התפר ביחד לאטימה, בעזרת ביצה טרופה. צובטים את שני הקצוות ומקפלים אותם מתחת לגליל.
  5. מניחים את הגלילות בתבנית במרחק של כ 8 ס"מ ביניהן. בעזרת סכין חורצים 6-5 חריצים אלכסוניים מעל כל גלילה בעומק של לא יותר מ 1/2 ס"מ. מכסים ביריעת ניילון, ומשהים עד להכפלת הנפח כ 60-45 דקות.
  6. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מברישים ביצה טרופה מעל הגלילות ואופים כ 25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב, וכשקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. מצננים על רשת.
חזרה