|
|
|
|
עוגת שמרים ואגוזים
/ רוני ונציה
|
חומרים
|
1/2 כוס שמנת חמוצה |
100 גרם חמאה בטפרטורת החדר, חתוכה לקוביות |
1/2 כוס סוכר |
2 ביצים |
1/2 כוס מים פושרים |
קליפה מגוררת מ 1 לימון |
3/4 כפית מלח |
527 גרם קמח |
חבילת "שמרי פלא" (11 גרם) |
למלית: |
1 כוס סוכר |
40 גרם חמאה קרירה |
350 גרם אגוזי מלך טחונים דק |
2 כפות רום כהה |
2/3-1/2 כוס חלב חם |
ביצה טרופה ב 1 כפית מים, לזיגוג |
כלים: |
1-2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפיה |
אופן ההכנה |
- מכינים את הבצק: בסיר בינוני מחממים מעט את השמנת החמוצה מעל אש נמוכה. מוסיפים את החמאה מחוץ לאש, ומערבבים עד שהיא נמסה.
- בקערת מערבל שמים את הסוכר, הביצים, המים, קליפת הלימון, המלח ו 1 כוס מהקמח, ומערבלים לתערובת חלקה. מוסיפים את תערובת השמנת החמוצה ואת השמרים, ומערבלים במשך 2-1 דקות עד שהתערובת חלקה ואחידה. במהירות איטית מוסיפים בהדרגה את שארית הקמח, 1/2 כוס בכל פעם, עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. מכסים את הקערה ביריעת ניילון משומנת, ומתפיחים במקרר כל הלילה.
- למחרת מכינים את המלית: במיכל מעבד מזון מערבבים את הסוכר והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את האגוזים והרום, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חלב, לפי הצורך, עד לקבלת מרקם של ממרח גמיש למריחה.
- מחלקים את הבצק הקר ל 3 חלקים שווים. מעל משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן בגודל 30x20 ס"מ, מפזרים מעל כל מלבן 1/3 כמות מהמלית, ומשאירים שוליים ריקים ברוחב 1 ס"מ מכל הצדדים. מגלגלים את הבצק לגליל מצידו הארוך של המלבן, ומהדקים את קו התפר ביחד לאטימה, בעזרת ביצה טרופה. צובטים את שני הקצוות ומקפלים אותם מתחת לגליל.
- מניחים את הגלילות בתבנית במרחק של כ 8 ס"מ ביניהן. בעזרת סכין חורצים 6-5 חריצים אלכסוניים מעל כל גלילה בעומק של לא יותר מ 1/2 ס"מ. מכסים ביריעת ניילון, ומשהים עד להכפלת הנפח כ 60-45 דקות.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מברישים ביצה טרופה מעל הגלילות ואופים כ 25 דקות, עד לקבלת צבע זהוב, וכשקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. מצננים על רשת.
| חזרה | | |