שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סרדין ים תיכוני / אורי בורי

מתכון קל, מהיר-הכנה (מקסימום ארבע דקות) וטעים, שעושה כבוד לסרדינים.


חומרים
8 סרדינים בינוניים טריים, מנוקים מחלקים פנימיים
שמן זית לטיגון
1 כפית שום כתוש
2 פלפלים אדומים חריפים פרוסים
2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים
מעט מלח
לימון לפי הטעם
כף 1 כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
  1. מטגנים קלות את הסרדינים במחבת עם שמן-זית משובח. מוציאים מהשמן.
  2. מוסיפים למחבת את השום, הפלפלים, מלח ולימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מחזירים את הסרדינים למחבת ומחממים כדקה. מפזרים מעט כוסברה קצוצה מעל ומגישים חם.
    גיוון: להשבחת הטעם, אפשר להחליף את המלח בחתיכת אנשובי, ולמעוך אותה לתוך שמן-הזית.

חזרה