שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חצילים ממולאים עם טחינה וצנוברים / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
3 חצילים בינוניים
מלח
שמן לטיגון עמוק
100 גרם צנוברים קלויים
למלית:
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק מאוד
400 גרם בשר טלה או בקר טחון
4 עגבניות קלופות וקצוצות
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
לטחינה:
1/2 1 כוסות טחינה גולמית
2 לימונים סחוטים
6 שיני שום קצוצות
מלח לפי הטעם
1/4 1 כוסות מים
אופן ההכנה
  1.  חוצים את החצילים לאורכם ומסירים את התוכן מכל מחצית, כך שתישאר קליפה בעובי 1/2 1 ס"מ. זורים על הקליפות מלח ומשהים בצד כשעתיים. 
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). 
  3. שוטפים את החצילים היטב, מייבשים ומטגנים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים. מוצאים ומניחים על נייר סופג. 
  4. המלית: מחממים שמן זית במחבת כבדה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך בחישה עד שהוא משחים. מוסיפים את העגבניות והרסק, מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי ומבשלים עד שרוב הנוזלים נספגים. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. 
  5. מסדרים את החצילים בתבנית אפייה, ממלאים במלית ואופים 20 דקות.
  6. מכינים את הטחינה (ראו מתכון בסיסי), מוציאים את החצילים מהתנור, יוצקים על כל חציל מעט טחינה, זורים את הצנוברים ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם.

חזרה