שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פסטה עם גבינת עזים, עשבי תיבול ואגוזים / הדי שרון

סלט טעים ופשוט, מוגש בטמפרטורת החדר.


חומרים
500 גרם פסטה קטנה (פנה, סלילים, קונכיות, פרפרים וכד')
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, עירית, בזיליקום, מעט נענע וכד')
250 גרם גבינת פרומעז
1/3 כוס שמן זית
2-3 שיני שום
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
מלח ופלפל שחור, טרי
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח רותחים, לפי הוראות היצרן. כשהיא מוכנה, מסננים ומצננים מתחת למי ברז קרים.
  2. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה שמים גבינת פרומעז, שמן זית ושום מעוך. מערבבים תוך כדי חימום עד שהגבינה נמסה ומתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש, ממליחים, מפלפלים ומוסיפים עשבי תיבול קצוצים. מערבבים ומפזרים אגוזים קצוצים. נותנים לעמוד כשעה לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.
    אפשר, כמובן, גם להגיש חם.

חזרה