שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט פתיתים / רותי קינן

זוהי גרסה טעימה במיוחד של סלט פסטה, או אם תרצו, סלט קוסקוס ים-תיכוני. זוהי גם דרך נהדרת לנצל שאריות של פתיתים קרים.


חומרים
3 כפות שמן זית
500 גרם פתיתים (רצוי בשלושה צבעים)
4 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
2 עגבניות
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
2 בצלים ירוקים
צרור נענע
לרוטב:
2 כפות חומץ בן יין לבן
6 כפות שמן זית
1 כפית חרדל
1 כפית מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הפתיתים: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הפתיתים ומערבבים כדקה, עד שהם מכוסים היטב בשמן. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על להבה נמוכה 6 דקות. מכסים את הסיר, ממתינים 5 דקות לפחות.
  2. בינתיים, חוצים את העגבניות, מוציאים את הגרעינים והנוזלים וקוצצים לקוביות. חותכים לקוביות גם את הפלפלים. קוצצים דק את הבצלים והנענע.
  3. מניחים את כל הירקות בקערה. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מניחים לתערובת לעמוד כ 30 דקות.
  4. מערבבים את הפתיתים בעודם חמימים עם הירקות המתובלים. מקשטים בעלי נענע.

חזרה