|
|
|
|
עוגיות קינמון
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר |
1/2 1 כוסות סוכר חום לא מהודק |
2 ביצים |
1 כפית תמצית וניל טבעית |
1/2 כוס נבט חיטה |
1/2 2 כוסות קמח מלא |
2 כפיות אבקת אפייה |
1/2 כפית מלח |
לגילגול |
1/4 כוס סוכר חום (עדיף סוכר חום בהיר, כגון דמררה) |
1 כפית קינמון |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל 190 מעלות צלזיוס.
- טורפים את החמאה והסוכר במערבל חשמלי או ביד. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו פנימה מוסיפים את נבט החיטה והווניל.
- מעבירים את הקמח, אבקת האפייה והמלח דרך מסננת, ומוסיפים לתערובת.
- בכלי קטן מערבבים את רבע כוס הסוכר החום עם הקינמון.
- יוצרים מהתערובת כדורים בגודל בינוני וטובלים בסוכר החום עם הקינמון.
- מניחים על דף אפייה משומן. משאירים רווח של 4 ס"מ בין הכדורים. משטיחים קלות.
- אופים 10-8 דקות. בעזרת מרית, מורידים כמעט מייד מן התבנית ומצננים על גב רשת.
| חזרה | | |