שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת אוכמניות / רוני ונציה


חומרים
1/4 2 כוסות אוכמניות קפואות (לא מופשרות)
2 כפות סוכר
40 גרם חמאה
1 כוס קמח לעוגות מנופה, "שטיבל" מס' 5 (100 גרם)
3 ביצים
2 חלבונים
1/3 כוס+1 כפית(80 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת (מ-2 לימונים)
כלים:
תבנית לעוגה בקוטר כ 23 ס"מ (לא קפיצית), משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). 
  2. מפזרים את האוכמניות בתחתית התבנית באופן אחיד (מקפידים לא להשאיר חורים ללא מילוי אוכמניות).
  3. מפזרים מעל 2 כפות סוכר, ומניחים את התבנית בינתיים בתא ההקפאה.
  4. בסיר בינוני ממיסים את החמאה מעל לאש נמוכה ומניחים בצד. 
  5. מנפים את הקמח עוד פעם. 
  6. בקערת מתכת בינונית שמים את הביצים, החלבונים והסוכר שנשאר. מניחים את הקערה מעל לסיר עם אדים (באן מארי), ומחממים את הביצים תוך ערבוב רצוף במקצף עד שהן חמימות למגע. מסירים מהאש, ומקציפים בקערת מערבל במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת צוננת והיא משלישה את נפחה. 
  7. מחממים שוב את החמאה מעט (לחום פושר) ומוסיפים לה את הווניל וקליפת הלימון. 
  8. מנפים כשליש מכמות הקמח מעל לביצים תוך כדי קיפולו בעדינות פנימה במרית. באותה צורה מנפים ומקפלים את הקמח שנשאר בשתי פעמים. מוציאים כוס מהתערובת אל תוך הסיר עם החמאה, ומקפלים אותה לתוך החמאה. יוצקים את תערובת החמאה מעל לבלילה שנותרה, ומקפלים פנימה עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית מעל לאוכמניות.
  9. אופים כ-30 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ פנמיה יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 15-10 דקות. הופכים וממשיכים לצנן.

    אופן ההגשה: אפשר להגיש עם יוגורט דל שומן או סורבט לימון.

חזרה