|
|
|
|
עוגת גזר בציפוי גבינת שמנת
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
לעוגה: |
1/4 1 כוסות שמן |
1 כוס סוכר דמררה (חום בהיר) או סוכר טבעי |
4 ביצים |
1 כוס קמח מלא |
1 כוס קמח לבן |
2 כפיות קינמון |
2 כפיות מחוקות אבקת אפייה |
1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתיה |
3 כוסות גזר מגורר |
לציפוי גבינת השמנת: |
125 גרם גבינת שמנת |
3 כפות חמאה בטמפרטורת החדר |
1/2 1 כוסות אבקת סוכר |
1/2 כפית תמצית וניל אמיתי |
50 גרם אגוזים |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
- מגררים את הגזר על פומפיה דקה.
- טורפים ביחד את השמן, הסוכרים והביצים, עד לקבלת מרקם חלק.
- בקערה נפרדת, מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן. בוחשים פנימה גם את הגזר המגורר.
- יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית (קוטר 26 ס"מ) משומנת בחמאה או מרגרינה (או מרופדת בנייר פרגמנט בתחתית ובדפנות).
- מכניסים לתנור ל- 60-45 דקות, או עד שקיסם שיוחדר למרכז ייצא נקי. מצננים בתבנית 15 דקות והופכים על רשת.
- בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים ביחד את הגבינה החמאה והוניל, מנפים פנימה את הסוכר וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים את הציפוי על העוגה ומקשטים באגוזים.
| חזרה | | |