שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גזר בציפוי גבינת שמנת / פיליס גלזר


חומרים
לעוגה:
1/4 1 כוסות שמן
1 כוס סוכר דמררה (חום בהיר) או סוכר טבעי
4 ביצים
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
2 כפיות קינמון
2 כפיות מחוקות אבקת אפייה
1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתיה
3 כוסות גזר מגורר
לציפוי גבינת השמנת:
125 גרם גבינת שמנת
3 כפות חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 1 כוסות אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל אמיתי
50 גרם אגוזים
אופן ההכנה
  1.  מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס. 
  2. מגררים את הגזר על פומפיה דקה. 
  3. טורפים ביחד את השמן, הסוכרים והביצים, עד לקבלת מרקם חלק. 
  4. בקערה נפרדת, מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן. בוחשים פנימה גם את הגזר המגורר. 
  5. יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית (קוטר 26 ס"מ) משומנת בחמאה או מרגרינה (או מרופדת בנייר פרגמנט בתחתית ובדפנות). 
  6.  מכניסים לתנור ל- 60-45 דקות, או עד שקיסם שיוחדר למרכז ייצא נקי. מצננים בתבנית 15 דקות והופכים על רשת. 
  7. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים ביחד את הגבינה החמאה והוניל, מנפים פנימה את הסוכר וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת חלקה. 
    יוצקים את הציפוי על העוגה ומקשטים באגוזים.

חזרה