שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק פלפלים / אנה וגנר


חומרים
7 פלפלים אדומים גדולים ובשרניים – לא גמבות קטנות
1 בצל גדול
1 תפוח אדמה גדול, חתוך לריבועים
2 כפות שמן זית
1 כפית כמון טחון
3 כוסות מים
2 כוסות מרק עוף אפשר מאבקה אבל רק של 'קנור'
1 כפית מלח
דלעת פיסה בגודל 10 ס"מ מרובעים
אופן ההכנה
1. קולים את הפלפלים בגריל עד שקליפת הצד האחד מתחילה להשחיר. הופכים, קולים עוד 10 דקות. מכבים. מניחים לפלפלים להזיע, מוציאים מן הגריל כעבור שעה לפחות ואז מקלפים בקלילות.
2. חותכים את הדלעת לפיסות קטנטנות ונפטרים מן הקליפה.
3. בסיר לא קטן מחממים שמן-זית ומאדים את הבצל, תפוח האדמה, הדלעת והכמון, חמש דקות לערך. מוסיפים את הפלפלים הקלויים, מים, מרק עוף ומבשלים על אש קטנה, בסיר המכוסה, 20 דקות או עד שהירקות רכים מאד. מחכים עד שתוכן הסיר יהיה פושר, ואז מערבלים ומצננים.
4. בודקים טעמים ומוסיפים מלח אם צריך, ואפשר להוסיף חצי כוס קרם פרש ולתקן את הטעם באמצעות עוד קצת מלח. ואפשר להגיש מהביל, עם קרוטונים.

חזרה