שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עוף עם קרעפלאך / בני סיידא


חומרים (8 מנות)
לבצק:
2 כוסות קמח
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס מים
למלית:
250 גרם בשר בקר מבושל וטחון
2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים
מלח ופלפל שחור
למרק:
10 כוסות מים
1 עוף טרי, מחולק לרבעים
3 גזרים פרוסים
2 קישואים פרוסים
צרור עשבי תבלין שמיר, פטרוזיליה וסלרי קשורים בחוט
1/4 כרוב
1 בצל חתוך לרבעים
1 שורש סלרי חצוי
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מכינים את הקרעפלאך: שמים את מרכיבי הבצק בקערה ולשים לבצק חלק וגמיש. מחלקים לשני כדורים, מכסים במגבת ומניחים בצד לחצי שעה. 
  2. מערבבים את כל מרכיבי המילית.
  3. מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה דק, וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס. 
    שמים במרכז כל עגול מעט מלית, מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים לשניים ומהדקים. מצמידים את פינות הבסיס זו אל זו ומהדקים היטב. 
  4.  מרתיחים מים עם מלח בסיר רחב. מבשלים את הכיסונים 10 דקות ומסננים ממי בישול. 
    מכינים את המרק: יוצקים את המים לסיר כבד ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העוף ומסירים את הקצף שצף על פני הסיר. 
  5.  מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה שעתיים. מצננים עם העוף והירקות בתוך המרק (כדי שימשיכו לתת מטעמיהם למרק בזמן שהוא מצטנן), מסננים ומעבירים את המרק הצח לסיר אחר. 
  6.  לפני ההגשה מביאים את המרק לרתיחה ומחממים את הקרעפלאך.

    הערה: אפשר להכין את הקרעפלאך מראש ולאחסן במקרר או במקפיא. בשני המקרים מביאים אותם לטמפרטורת החדר לפני החימום, כי חימום ממושך במרק גורע מצלילותו.

חזרה