שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סופגניות / רוני ונציה

החומרים מספיקים לכ-20 סופגניות.


חומרים
450 גרם קמח
3/4 כפית מלח
15 גרם (1 כף) שמרים טריים
3 כפות סוכר (50 גרם)
1 כוס חלב חם
2 כפות חמאה מומסת ומצוננת (30 גרם)
2 ביצים טרופות
ריבת פטל משובחת (או ריבה אדומה אחרת)
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
  1. בקערה קטנה ממיסים את השמרים עם 4 כפות חלב חם ועם הסוכר, ומשהים 15-10 דקות להתססה.
    בקערת מערבל שמים את הקמח והמלח, ומערבבים.
  2. מערבבים יחד את כל החומרים הנוזליים - בלילת השמרים, שארית החלב, החמאה המומסת והביצים - ויוצקים אותם לאט ובהדרגה לתוך תערובת הקמח, תוך ערבול במהירות נמוכה עד לספיגה. מעבירים למהירות בינונית מערבלים עד לקבלת בצק חלק וגמיש, אבל לא דביק. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד קמח, כף אחר כף לפי הצורך (עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה).
  3. מעל למשטח מקומח לשים את הבצק בידיים עוד כמה דקות. מניחים את הבצק בתוך קערה נקייה, משומנת, מכסים ביריעת ניילון ומשהים בטמפרטורת חדר חמימה כשעתיים, או עד להכפלת הנפח.
  4. דוחסים את הבצק באגרוף, מעבירים אותו למשטח מקומח ולשים עוד כמה שניות. מרדדים אותו לעובי של סנטימטר וחצי, ובעזרת חותכן עגול או כוס קורצים עיגולים בבצק. מניחים את העיגולים בתבנית אפייה
    מקומחת, מכסים בחופשיות במגבת בד, ומשהים במקום חמים עד שהנפח כמעט מוכפל, למשך כ-20 דקות.
  5. בינתיים, מחממים שמן עמוק לטיגון לחום גבוה. מטגנים את הסופגניות עד שהן תופחות ומקבלות צבע זהוב-שחום (לא מצופפים אותן בסיר הטיגון). אם הטיגון מהיר מדי, הסופגניות לא תהיינה מוכנות מבפנים, ואז כדאי להקטין את האש. מוציאים עם כף מחוררת, ומספיגים על נייר.
  6. עושים חור בצד או בחלק העליון של כל סופגניה בעזרת קצה של פיית זילוף קטנה ומזלפים פנימה ריבה.
חזרה