שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טורט טרייפל / מיכל לוי-אלחלל

הטרייפל היא מנת קינוח אנגלית טיפוסית המוגשת בכלי זכוכית גדול. עוגת הטורט המפוארת שלפניכם מורכבת מאותם מרכיבים, ואינה מסובכת להכנה.


חומרים
5 ביצים
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
למלית:
5 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס רום
1 שקית ג'לטין 14 גרם
1/4 כוס מים רותחים
3 מיכלים שמנת מתוקה
1 קופסה קוביות אננס 400 גרם
1/2 ק"ג פירות העונה חתוכים לקוביות
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
  2. מכינים את הבסיס: מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר כ 5 דקות במהירות גבוהה. מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לקערה בתנועות קיפול עדינות. 
  3. ממיסים את החמאה עם החלב בסיר קטן על להבה נמוכה, מוסיפים לקערה ומערבבים. 
    יוצקים לתבנית ואופים 25-30 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  4. מכינים את המלית: טורפים את החלמונים, הסוכר והרום בסיר קטן, מעל אדים (מניחים את הסיר בתוך סיר גדול יותר עם מים מבעבעים מעלה להבה נמוכה), עד שהתערובת מבהירה ומלבינה. מסירים מהלהבה ומצננים בכמה דקות בטמפרטורת החדר.
  5. ממיסים את הג'לטין במים הרותחים, מוסיפים לחלמונים ומערבבים היטב.
    מקציפים בקערת המיקסר את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים שני שליש מהקצפת לחלמונים ומאחדים בתנועות קיפול עדינות.
  6. מרכיבים את העוגה: פורסים את הבסיס לרוחב, ל 3-4 פרוסות. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה ומברישים במעט סירופ אננס. מורחים שליש מהמלית ומפזרים עליה שליש מהפירות. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות ומכסים את העוגה בשכבה האחרונה. 
  7.  מצפים את כל העוגה בשארית הקצפת ומאחסנים במקרר לפחות שעה וחצי לפני ההגשה.

    הערה: העוגה נשמרת בקירור 3-4 ימים. אם רוצים, ניתן להקפיא אותה עד לחודשיים.

חזרה