שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ליים כבוש / אריק חכימי

המתכון מתאים גם לכבישת לימונים.


חומרים
2 כפות מחוקות כמון טחון
100 גרם ג'ינג'ר טרי מגורר עם הקליפה
5 פלפלי שאטה קטנים, יבשים
10 מסמרי ציפורן
1/2 1 ק"ג ליים או לימונים קטנים
150 גרם מלח
750 גרם סוכר (3/4 3 כוסות)
אופן ההכנה
  1. טוחנים את התבלינים לאבקה דקה. שוטפים את הליים היטב ושורים במים במקרר ל 6 שעות.
  2. מוציאים את הליים מהמים וחוצים אותם לאורכם (או חותכים לארבעה בלימונים גדולים). שמים בקערה, מפזרים מלמעלה את המלח ומערבבים היטב. מעבירים למסננת ומניחים מעל סיר כדי לקלוט את הנוזלים למשך 6 שעות.
  3. כעבור 6 שעת מוציאים את המסננת. מניחים את הסיר עם הנוזלים מעל להבה. מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים הטחונים ואת הסוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס. מסירים מהלהבה ומצננים.
  4. מניחים את הליים בצנצנת מעוקרת ויוצקים מלמעלה את הנוזל (גם אם הנוזל לא מכסה אותם, הם יפרישו עוד נוזלים בהמשך). סוגרים את הצנצנת ומניחים לחודש. הליים מחזיקים מעמד בקירור עד שנה וחצי.

חזרה