שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט אטריות בנוסח המזרח-הרחוק / פיליס גלזר


חומרים (8 מנות)
350 גרם אטריות אורז
2 כוסות פרחי כרובית או ברוקולי
250 גרם שעועית ירוקה צרפתית, או שעועית ירוקה שטוחה
1 כוס גזר לעיגולים דקים
1/2 כוס צנוניות פרוסות דק
1/4 כוס שומשום קלוי לקישוט
לרוטב:
1 כוס שמן חמניות
2 כפות שמן שומשום (עדיף כהה)
6 שיני שום בינוניות כתושות
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס חומץ בן יין לבן
6 כפות יין שרי יבש או ברנדי
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
אופן ההכנה
  1.  מבשלים את האטריות במים רותחים כ 5-3 דקות, או עד שהן מתרככות. שוטפים במים קרים, מסננים ומערבבים עם כף מהשמן.
  2. חולטים את הכרובית והשעועית במשך 2 דקות בלבד, במעט מי מלח רותחים. שוטפים במים קרים, מסננים ומערבבים עם הגזר והצנוניות. 
  3. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן על אש בינונית ומוסיפים את השום. מבשלים עד שהוא מזהיב. מסירים מהאש ומוסיפים את יתרת חומרי הרוטב.
  4.  מעבירים את האטריות למגש גדול, ומסדרים מסביב את הירקות. יוצקים למעלה את הרוטב ומפזרים את השומשום.
  5. אם לא מגישים מיד, רצוי לערבב את האטריות עם הירקות, לשמור מכוסה עד מועד ההגשה, ורק אז להוסיף את הרוטב.

חזרה