עוגת שוקולד טראפל עם רוטב דובדבנים
/ מיכל לוי-אלחלל וטל בן-חיל
לאפית העוגה משתמשים בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
|
חומרים
|
400 גרם שוקולד מריר או חלב |
200 גרם חמאה |
6 ביצים |
לרוטב: |
400 גרם דובדבנים או פירות אדומים קפואים |
1/2 כוס סוכר |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות צלזיוס). משמנים את התבניות או מרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
- יוצקים מעט מים לסיר בינוני ומחממים על אש בינונית. מתאימים לסיר שתי קערות פיירקס או נירוסטה שאשר להניחן בתוכו כך שלא יבואו במגע עם המים החמים.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה אחת עד שמתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש.
- שוברים את הביצים לתוך הקערה השניה, מניחים על הסיר ומקציפים (בעזרת מקצף ידני או חשמלי) תוך כדי חימום כ - 10 דקות, או עד שהן תופחות ומתייצבות. מסירים מהאש ומאחדים בעדינות עם השוקולד המומס.
- מעבירים לתבנית ואופים 15 דקות. מצננים כ - 45 דקות, מוציאים מהתבנית ומקררים כ - 3 שעות במקרר.
- מכינים את הרוטב: מכניסים למעבד מזון את הפירות והסוכר ומפעילים שתי דקות.
- מגישים פרוסת עוגה עם מעט רוטב חמצמץ. העוגה מעט כבדה בטעמה ולכן חשוב להגישה עם הרוטב החמצמץ.
|
חזרה |