שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד טראפל עם רוטב דובדבנים / מיכל לוי-אלחלל וטל בן-חיל

לאפית העוגה משתמשים בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.


חומרים
400 גרם שוקולד מריר או חלב
200 גרם חמאה
6 ביצים
לרוטב:
400 גרם דובדבנים או פירות אדומים קפואים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות צלזיוס). משמנים את התבניות או מרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
  2. יוצקים מעט מים לסיר בינוני ומחממים על אש בינונית. מתאימים לסיר שתי קערות פיירקס או נירוסטה שאשר להניחן בתוכו כך שלא יבואו במגע עם המים החמים.
  3. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה אחת עד שמתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש.
  4. שוברים את הביצים לתוך הקערה השניה, מניחים על הסיר ומקציפים (בעזרת מקצף ידני או חשמלי) תוך כדי חימום כ - 10 דקות, או עד שהן תופחות ומתייצבות. מסירים מהאש ומאחדים בעדינות עם השוקולד המומס.
  5. מעבירים לתבנית ואופים 15 דקות. מצננים כ - 45 דקות, מוציאים מהתבנית ומקררים כ - 3 שעות במקרר.
  6. מכינים את הרוטב: מכניסים למעבד מזון את הפירות והסוכר ומפעילים שתי דקות.
  7. מגישים פרוסת עוגה עם מעט רוטב חמצמץ. העוגה מעט כבדה בטעמה ולכן חשוב להגישה עם הרוטב החמצמץ.

חזרה