שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שמרים לשעת הקפה / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
25 גרם שמרים
1/2 כוס מים חמים
1/2 כוס סוכר
2/3 כוס חלב חם
1/2 כפית מלח
1 כפית וניל
3 כפות חמאה או מרגרינה רכה
5 כוסות קמח
3 ביצים
למלית:
3 כפות חמאה או מרגרינה מומסת
1/3 כוס אבקת קקאו
2/3 כוס סוכר
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
לקישוט:
2 כפות חמאה או מרגרינה מומסת
1/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית קינמון
1/4 כוס קמח
כלים:
2 תבניות מלבניות מס' 35
אופן ההכנה
  1. שמים את השמרים, המים והסוכר בקערה קטנה ומערבבים. שמים את החלב, המלח, תמצית הווניל, החמאה הרכה ותמיסת השמרים בקערה גדולה ומערבבים. מוסיפים 1/2 4 כוסות קמח ולשים כ 5 דקות.
  2. מפרידים את החלבון מביצה אחת ושומרים אותו להברשת העוגה. מוסיפים את החלמון ואת שתי הביצים הנותרות לבצק ולשים כ 5 דקות (אם הבצק רך מידי מוסיפים מעט קמח). מכסים את הקערה במגבת ומשהים להתפחה כ 45 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לשים קצת את הבצק על משטח מקומח, מחלקים לשניים ומרדדים כל מחצית למלבן בעובי חצי ס"מ.
    מורחים כל מלבן בחמאה המומסת. מערבבים את הקקאו והסוכר וזורים על הבצק כך ששוליו יישארו נקיים.
  4. מפזרים מלמעלה את האגוזים. מגלגלים את הבצק לגלילה ומהדקים את הקצוות.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבניות. מעבירם את הגלילות לתבניות (אפשר לחרוץ על הבצק חריצים בדוגמא סימטרית) ומברישים בחלבון הביצה. משהים להתפחה כ 40 דקות.
  6. לקישוט: מערבבים את החמאה, הסוכר והקינמון בקערה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד (הבצק מתפורר בקלות). מפזרים את הפירורים על העוגות, מכניסים לתנור ואופים 35 דקות, או עד הזהבה. מצננים ומגישים.
    העוגה נשמרת כ 10 ימים במקרר.

חזרה