שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת תפוזים עם רוטב חם / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
1/2 2 כוסות קמח
קליפה מגוררת משני תפוזים
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
125 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס מים רותחים
1 כוס דבש
2 ביצים
לרוטב:
2/3 כוס צימוקים
1 כוס תה חזק
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
60 גרם חמאה
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית "אינגליש קייק" ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, הקליפה המגוררת, הקינמון והמלח.
    שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כ 2 דקות. 
  3. מערבבים את אבקת האפייה והמים הרותחים, מוסיפים לקערת החמאה ומקציפים כדקה. מוסיפים את תערובת הקמח, הדבש והביצים ומערבלים עד שנוצרת עיסה אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 15 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס) ואופים עוד 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  5. בינתיים מכינים את הרוטב: משורים את הצימוקים בתה למשך 30 דקות. מסננים.
    ממיסים את הסוכר והמים בסיר בינוני, על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד. מרתיחים כ 3 דקות, עד שמתקבל קרמל בהיר (נזהרים שהקרמל לא ישרף). מסירים מהאש, מוסיפים את השמנת והחמאה ומערבבים.
  6. מחזירים לאש ומבשלים על להבה נמוכה, עד שגושי הקרמל נמסים. מוסיפים את הצימוקים המסוננים.
  7. אופן ההגשה: מוציאים את העוגה לכלי הגשה ויוצקים עליה את הרוטב החם.
חזרה