שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת תפוחים בחושה / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
1/4 כוס שקדים קלויים וקצוצים
1/4 כוס סוכר חום
3 תפוחים קלופים
2 כוסות יין אדום
1.25 כוסות סוכר
1.5 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/2 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
כלים:
תבנית מלבנית מספר 35
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  2. משמנים את תבנית האפייה. מערבבים את השקדים עם הסוכר החום ומפזרים בתבנית.
  3. מבשלים את התפוחים עם היין וחצי כוס סוכר בסיר בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ 20 דקות. מוציאים את התפוחים ומצננים במקרר עד לשימוש.
  4. שמים בקערת המערבל את הסוכר הנותר, הקמח, אבקת האפייה, החמאה והמלח ומערבלים כדקה במהירות נמוכה. טורפים בקערית את הביצה, החלב ותמצית הווניל, מוסיפים לתערובת ומערבלים עד שנוצר מרקם אחיד.
  5. חותכים את התפוחים לקוביות, מוסיפים לתערובת ומערבבים. מעבירים לתבנית ואופים כ 50 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מוציאים מהתנור ומקררים את העוגה כ 5 דקות בטמפרטורת החדר. מפרידים את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין והופכים על צלחת הגשה.

חזרה