שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק שום ועגבניות


חומרים (4 מנות)
4 פרוסות לחם דקות
3 עגבניות בינוניות חתוכות לרבעים
10 שיני שום קלופות וקצוצות
2 פלפלים בינוניים חתוכים לרצועות
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים
2 כפיות מלח גס
פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל 110 מעלות צלזיוס. מניחים את הלחם על רשת במרכז התנור ומיבשים 20-15 דקות.
  2. מכניסים את העגבניות, הפלפלים וחצי מכמות השום למעבד מזון ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת גסה.
  3. מחממים את השמן בסיר בינוני על אש קטנה, מכניסים את מחית הירקות לתוך הסיר ומבשלים תוך ערבוב מתמיד למשך 5 דקות. מוסיפים את שארית השום, המלח והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה. מתבלים בפלפל שחור.
  4. אופן הגשה: מניחים פרוסת לחם בתחתית כל קערה, יוצקים מעל את המרק, ממתינים 10 דקות ומגישים.


חזרה