שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה פורל בלימון ומרווה / אביבית פריאל

להכנת המנה יש לבקש ממוכר הדגים להסיר מהדגים את הראשים והאדרות ולשמור אותם להכנת ציר דגים.


חומרים (4 מנות)
1 כוס ציר דגים
2 לימונים
1/2 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל לבן
מרווה טרייה
2 דגי פורל גדולים, מופרדים לנתחי פילה
חמאה לטיגון
לציר:
1 גזר
1 בצל
1 גבעול סלרי
1/2 1 ליטרים מים
אדרות וראשי דגים
1 כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל
מעט גרגירי פלפל אנגלי
2-1 עלי דפנה
אופן ההכנה
  1. הציר: חותכים גס את הירקות ושמים בסיר עם המים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את היין ואת הראשים ואדרות הדגים. מביאים שוב לרתיחה ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ 45 דקות. מסננים ומצננים. 
  2. הרוטב: במחבת עמוקה מחממים כוס מהציר עם מיץ מלימון אחד. קולפים את הלימון השני וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים את הקוביות למחבת, וכשהנזול רותח מוסיפים את השמנת. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את עלי המרווה ומסירים מהאש.
  3. מחלקים כל פילה לשניים. מחממים חמאה במחבת ומטגנים את נתחי הפילה משני הצדדים. מתבלים במלח ובפלפל.
  4. מניחים 2 נתחי פילה בכל צלחת. יוצקים מסביבם את הרוטב, מקשטים כל צלחת בגבעול מרווה ומגישים.


חזרה