שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק שום עם טוסט גבינת-עיזים / דליה פן-לרנר


חומרים (4 מנות)
30-40 שיני שום קלופות (רצוי משום טרי)
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לרבעים
1 כוס יין לבן יבש
7 כוסות ציר או מרק ירקות צח או מים
צרור 1 גבעולי טימין
1 סרט רחב של קליפת לימון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
להגשה:
8 פרוסות לחם בגט
2-3 כפות שמן זית
1 גליל גבינת עיזים חתוכה ל 8 פרוסות
אופן ההכנה
  1. מכניסים לסיר את שיני השום, תפוח האדמה, היין, המרק, גבעולי הטימין וקליפת הלימון. מביאים לרתיחה.
  2. ממשיכים לבשל על אש קטנה לכ 30 דקות, ללא מכסה. במשך זמן הבישול הנוזלים יצטמצמו בכרבע מהכמות שהיתה בתחילת הבישול.
  3. מוציאים וזורקים את גבעולי הטימין וקליפת הלימון. מרסקים במעבד מזון את שיני השום ותפוח האדמה עם מעט מהמרק. מחזירים את הרסק לסיר המרק. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
  4. איך מגישים: קולים את פרוסות הלחם בגריל. מזליפים עליהן מעט שמן זית. מניחים את פרוסות הגבינה על פרוסות הלחם הקלוי ומחזירים לגריל עד שהגבינה מתרככת ומזהיבה.
    יוצקים את המרק לקעריות מרק אישיות. מזליפים על המרק מעט שמן זית ומגישים עם טוסט הגבינה.

חזרה