שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק שורש סלרי מוקרם / דליה פן-לרנר


חומרים
2 כפות שמן זית או חמאה
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
500 גרם שורשי סלרי ללא הגבעולים והעלים, קלופים וחתוכים לקוביות
500 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף מיץ לימון
4 כוסות מרק ירקות צח או מרק עוף צח
2-3 כוסות שמנת מתוקה או חלב
1 כפית טימין
מלח ופלפל
עלי סלרי קצוצים לקישוט
אופן ההכנה
  1. מאדים בשמן או בחמאה את הבצל, עד שהוא מתרכך והופך לשקוף אך לא משחים. מוסיפים את השום, ואחרי דקה את קוביות שורש הסלרי ותפוחי האדמה.
  2. מוסיפים מיץ לימון ומרק, מתבלים בעלי טימין, מלח ופלפל, ומבשלים 30 דקות או עד שהירקות התרככו.
  3. מרסקים במעבד מזון או בבלנדר כמחצית מהכמות שבסיר, עד שהרסק חלק. מעבירים דרך מסננת לסיר נקי. חוזרים על הפעולה עם המרק שנותר.
  4. מוסיפים לסיר המרק המרוסק את השמנת ומבשלים דקה או שתיים. מתבלים שוב. מגישים חם או קר.

חזרה