|
|
|
|
מרק תפוחי אדמה עם דלעת
/ הדי שרון
|
חומרים
|
מספר גרונות וכנפיים של עוף (לא הכרחי) |
3-4 תפוחי אדמה |
2 גבעולי סלרי אמריקני |
1 שורש פטרוזיליה |
1 עלה דפנה |
1 בצל גדול |
2 שיני שום |
3 מים |
1 מכל שמנת מתוקה (או 2 כוסות חלב) |
מלח ופלפל שחור גרוס |
מעט עירית קצוצה |
250 גרם דלעת |
50 גרם חמאה |
1/2 כוס סוכר |
אופן ההכנה |
- חותכים את תפוחי האדמה, שורש פטרוזיליה, בצל ושום לחתיכות בינוניות ושמים בסיר גדול. מוסיפים גבעולי סלרי שלמים, עלה דפנה, גרונות העוף (אם משתמשים) ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל אש בינונית כ 30 דקות, עד שהירקות כולם מתרככים.
- מסלקים את גבעולי הסלרי, עלה הדפנה וחלקי העוף וטוחנים את המרק לתערובת חלקה. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
- בינתיים קולפים את הדלעת וחותכים לרצועות או לקוביות בינוניות. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומקפיצים את חתיכות הדלעת עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים סוכר, וכ 1/3 כוס מים ומבשלים כ 10 דקות. מוסיפים למרק החם, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים עם פרוסות בגט קלויות בחמאה.
| חזרה | | |