שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק תפוחי אדמה עם דלעת / הדי שרון


חומרים
מספר גרונות וכנפיים של עוף (לא הכרחי)
3-4 תפוחי אדמה
2 גבעולי סלרי אמריקני
1 שורש פטרוזיליה
1 עלה דפנה
1 בצל גדול
2 שיני שום
3 מים
1 מכל שמנת מתוקה (או 2 כוסות חלב)
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט עירית קצוצה
250 גרם דלעת
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה
  1. חותכים את תפוחי האדמה, שורש פטרוזיליה, בצל ושום לחתיכות בינוניות ושמים בסיר גדול. מוסיפים גבעולי סלרי שלמים, עלה דפנה, גרונות העוף (אם משתמשים) ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל אש בינונית כ 30 דקות, עד שהירקות כולם מתרככים.
  2. מסלקים את גבעולי הסלרי, עלה הדפנה וחלקי העוף וטוחנים את המרק לתערובת חלקה. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. בינתיים קולפים את הדלעת וחותכים לרצועות או לקוביות בינוניות. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומקפיצים את חתיכות הדלעת עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים סוכר, וכ 1/3 כוס מים ומבשלים כ 10 דקות. מוסיפים למרק החם, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים עם פרוסות בגט קלויות בחמאה.

חזרה