שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

זיתים מתובלים / אריק חכימי

במתכון זה חשוב במיוחד לטרוח ולקנות זיתים משובחים. חשוב גם שעשבי התיבול יהיו טריים לגמריי, שטופים היטב ומיובשים.


חומרים
200 גרם זיתי תסוס שחורים ומצומקים
300 גרם זיתי קלמטה סגולים וגדולים
300 גרם זיתים ירוקים גדולים
200 גרם זיתים ירוקים קטנים (או צנצנת צימוקי זיתים של "סגל" ללא השמן)
4 גבעולים רוזמרין טרי, קצוצים ללא הגבעולים
10 גבעולי טימין דקים וטריים, קצוצים דק
5 גבעולים אורגנו טרי, קצוצים ללא הגבעול
1/2 2 כפות זרעוני כוסברה
10 גבעולים פטרוזיליה טריים, מופרדים לעלים
10 גבעולים כוסברה טריים, מופרדים לעלים
15 שיני שום קלופות
5 פלפלים אדומים קטנים חריפים, מיובשים
20 גרגירי פלפל אדום לא פלפל חריף
2 עלי דפנה
500 מ"ל שמן זית
10 כפות חומץ בלסמי או חומץ בן-יין אדום
אופן ההכנה
  1.  מערבבים את כל סוגי הזיתים. מעבירים כמות קטנה לתוך הצנצנת ומפזרים מלמעלה מעט מעשבי התיבול והתבלינים. מוסיפים כמות נוספת של זיתים, עשבי תיבול ותבלינים, וכך חוזר חלילה עד שהצנצנת מלאה.
  2. מערבבים את השמן והחומץ בכלי נפרד ויוצקים לצנצנת עד כיסוי מלא של הזיתים. אם הנוזל אינו מספיק מוסיפים עוד שמן זית. מניחים את הצנצנת במקום חשוך, כך שלא תהייה חשופה לשמש, ל 4 ימים. כדי שהזיתים יחזיקו מעמד לאורך זמן, חשוב שהם יהיו מכוסים בשמן זית כל הזמן.

חזרה