עשבי תיבול בציפוי פריך
/ דליה פן-לרנר
גרסה לטמפורה היפנית. העלים הפריכים יכולים להוות תוספת למרכיבי הטמפורה הרגילים (ירקות או פירות-ים) או לככב בזכות עצמם כחטיפים טעימים.
|
חומרים
|
לבלילת טמפורה: |
150 גרם קמח |
1 כוס מי סודה קרים מאוד |
1/2 כפית מלח |
אפשר גם להוסיף חלמון ביצה, לעיבוי הציפוי |
שמן לטיגון עמוק |
מבחר עשבי תיבול טריים: |
ריחן , נענע, כוסברה, מרווה, פטרוזיליה, טרגון (אפשר לשלב |
אופן ההכנה |
- קוטמים את קצוות הגבעולים הדקים של עשבי התיבול, כאשר 3-2 מהעלים העליונים מחוברים עדיין לגבעול הדק.
- בוחשים קלות את מרכיבי הבלילה. הבלילה לא צריכה להיות חלקה לגמרי, גושים קטנים ממש לא יפריעו. מעמידים בצד לכמה דקות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. אוחזים קלות בקצות האצבעות את קצה הגבעול שבבסיס העלה או קבוצת העלים. טובלים היטב בבלילה ומטביעים בשמן החם. מטגנים כמה עלים בכל פעם (טיגון של 60-30 שניות יספיק להפוך את הבלילה לציפוי פריך). מוציאים מהשמן ומספיגים על מגבות נייר. זורים מעל מעט מלח גס ומגישים עם פלחי לימון.
|
חזרה |