שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עשבי תיבול בציפוי פריך / דליה פן-לרנר

גרסה לטמפורה היפנית. העלים הפריכים יכולים להוות תוספת למרכיבי הטמפורה הרגילים (ירקות או פירות-ים) או לככב בזכות עצמם כחטיפים טעימים.


חומרים
לבלילת טמפורה:
150 גרם קמח
1 כוס מי סודה קרים מאוד
1/2 כפית מלח
אפשר גם להוסיף חלמון ביצה, לעיבוי הציפוי
שמן לטיגון עמוק
מבחר עשבי תיבול טריים:
ריחן , נענע, כוסברה, מרווה, פטרוזיליה, טרגון (אפשר לשלב
אופן ההכנה
  1.  קוטמים את קצוות הגבעולים הדקים של עשבי התיבול, כאשר 3-2 מהעלים העליונים מחוברים עדיין לגבעול הדק. 
  2. בוחשים קלות את מרכיבי הבלילה. הבלילה לא צריכה להיות חלקה לגמרי, גושים קטנים ממש לא יפריעו. מעמידים בצד לכמה דקות. 
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק. אוחזים קלות בקצות האצבעות את קצה הגבעול שבבסיס העלה או קבוצת העלים. טובלים היטב בבלילה ומטביעים בשמן החם. מטגנים כמה עלים בכל פעם (טיגון של 60-30 שניות יספיק להפוך את הבלילה לציפוי פריך). מוציאים מהשמן ומספיגים על מגבות נייר. זורים מעל מעט מלח גס ומגישים עם פלחי לימון.

חזרה