שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלילות עגל חלב ממולאות בפטריות וטרגון, בציפוי פריך מעושן / אבי שטייניץ


חומרים (4 מנות)
4 פרוסות סינטה עגל חלב, במשקל 100 גרם כל אחת
350 גרם חזה עגל מעושן פרוס דק
חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, לטיגון
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
1 סלסלה פטריות שמפיניון קצוצות דק
מלח ופלפל
1 אגוז מוסקט
1 כפית אבקת מרק פטריות
2-3 כפיות יין לבן יבש
1 גבעול טימין או טרגון, קצוץ
אופן ההכנה
  1.  משטחים את פרוסות הבשר בעזרת פטיש בשר.
  2. קוצצים 100 גרם מפרוסות העגל המעושן. מחממים מעט חמאה או מרגרינה במחבת ומקפיצים את העגל המעושן עד שהוא משחים. מוסיפים את הבצלים והפטריות, מתבלים ומטגנים עד שהם משחימים. מוסיפים את אבקת המרק, מערבבים, מוסיפים את היין ומבשלים תוך ערבוב דקה או שתיים. מוסיפים את הטימין, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). 
    ממלאים כל פרוסת בשר ברבע מכמות המלית ומגלגלים לגלילה. עוטפים כל גלילה בפרוסת חזה עגל כך שיכסה לגמרי את הבשר, וסוגרים בעזרת קיסם.
  4. מחממים מעט חמאה או מרגרינה במחבת ומטגנים את הגלילות עד שהן משחימות. מכניסים לתנור ואופים דקה וחצי.

חזרה