שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חצילים, פלפלים ועגבניות בנוסח טוניסאי / בני סיידא


חומרים
4 חצילים בינוניים
מלח
שמן לטיגון חצי עמוק
5 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים
2 פלפלונים חריפים מנוקים
4 עגבניות אדומות ומוצקות, חתוכות לרבעים
6 שיני שום קלופות
חומץ לפי הטעם
1/4 כוס שמן לתיבול
אופן ההכנה
  1.  קולים שניים מהחצילים על אש פתוחה, מצננים וקולפים. פורסים את שני החצילים הנותרים לרוחבם, כולל הקליפה, בוזקים עליהם מלח ומשהים לשעתיים. 
  2. מחממים שמן במחבת, מייבשים את פרוסות החצילים ומטגנים משני הצדדים עד שהן משחימות. מניחים בצד. 
  3. באותה מחבת, מטגנים את רבעי הפלפלים עד שהם מזהיבים.
  4. מטגנים גם את הפלפלים החריפים והעגבניות. 
  5. טוחנים את החצילים הקלויים, הירקות המטוגנים והשום במטחנת בשר, או במעבד מזון לשניות אחדות. 
    מעבירים לקערה, מוסיפים מלח, חומץ ושמן ומערבבים. מגישים צונן.

חזרה