ורניקס עם דובדבנים וקרם פרש
/ אבי שטייניץ
מנה אחרונה מוכרת ברוסיה. כופתאות מבושלות, המוגשות עם מלית מלוחה כמנה עיקרית או עם מלית מתוקה כקינוח. המנה שלפניכם עושה שימוש בשימורי דובדבנים, פרי נפוץ ברוסיה.
|
חומרים (8 מנות)
|
לבצק: |
3 כוסות קמח |
3/4 כוס מים |
1 ביצה |
1 כפית מלח |
למלית: |
300 גרם דובדבנים חמוצים מגולענים (משומרים ומסוננים, או קפואים) |
3 כפות חמאה |
1 גביע שמנת חמוצה או קרם פרש |
1 כף סוכר |
אופן ההכנה |
- מערבבים את כל מרכיבי הבצק, מכסים במגבת מטבח לחה ומשהים בצד כ 20 דקות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בעזרת כוס ומכסים במגבת לחה.
- מחממים מים בסיר עד לרתיחה עדינה. ממלאים את עיגולי הבצק בדובדבנים וסוגרים לצורת סהרון.
- מכניסים למים הרותחים ומבשלים עד שהסהרונים צפים והבצק הופך שקוף.
- מוצאים לצלחת הגשה ומניחים מלמעלה את החמאה כדי שתימס. מערבבים את השמנת עם הסוכר ומגישים לצד הוורניקס החמים.
|
חזרה |