שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ורניקס עם דובדבנים וקרם פרש / אבי שטייניץ

מנה אחרונה מוכרת ברוסיה. כופתאות מבושלות, המוגשות עם מלית מלוחה כמנה עיקרית או עם מלית מתוקה כקינוח. המנה שלפניכם עושה שימוש בשימורי דובדבנים, פרי נפוץ ברוסיה.


חומרים (8 מנות)
לבצק:
3 כוסות קמח
3/4 כוס מים
1 ביצה
1 כפית מלח
למלית:
300 גרם דובדבנים חמוצים מגולענים (משומרים ומסוננים, או קפואים)
3 כפות חמאה
1 גביע שמנת חמוצה או קרם פרש
1 כף סוכר
אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק, מכסים במגבת מטבח לחה ומשהים בצד כ 20 דקות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בעזרת כוס ומכסים במגבת לחה.
  2. מחממים מים בסיר עד לרתיחה עדינה. ממלאים את עיגולי הבצק בדובדבנים וסוגרים לצורת סהרון.
  3. מכניסים למים הרותחים ומבשלים עד שהסהרונים צפים והבצק הופך שקוף.
  4. מוצאים לצלחת הגשה ומניחים מלמעלה את החמאה כדי שתימס. מערבבים את השמנת עם הסוכר ומגישים לצד הוורניקס החמים.


חזרה