|
|
|
|
טרין סלמון ופלפל קלוי
/ אריק חכימי
|
חומרים
|
1 גזר |
2 בצלים |
4 גבעולי סלרי |
1 כרישה החלק הלבן בלבד |
1 כוס מים |
1 כוס יין לבן |
350 גרם פילה סלמון מופשר, ללא העור |
200 גרם סלמון מעושן פרוס דק |
100 גרם חמאה רכה |
4 כפות שמיר קצוץ דק |
1 לימון סחוט |
400 גרם גבינת שמנת (רצוי מסקרפונה) |
מלח ופלפל לבן |
5 כפות צלפים בחומץ |
5 פלפלים אדומים קלויים, ללא הגרעינים וללא הקליפה, מחולקים לפרוסות |
אופן ההכנה |
- רוחצים וקולפים את הירקות וחותכים גס. שמים בסיר עם המים והיין, מביאים לרתיחה, מתבלים במעט מלח ובפלפל ומבשלים 20 דקות.
- מוסיפים את פילה הסלמון, מבשלים דקה וחצי, הופכים ומבשלים עוד דקה וחצי. מוציאים את הדג (כשהוא עדיין מעט ורוד מבפנים) ומצננים.
- שמים את הדג במעבד מזון. מוסיפים כ 80 גרם מהסלמון המעושן, את החמאה, השמיר, מיץ הלימון והגבינה. מתבלים במלח ובפלפל ומעבדים למחית חלקה.
- מרפדים תבנית מלבנית מוארכת (תבנית טרין) בניילון נצמד, ומשאירים שוליים מחוץ לתבנית. מרפדים את התחתית והדפנות בשארית הסלמון המעושן.
- מורחים על התחתית שכבת מוס בעובי 1 ס"מ, מחליקים היטב ומפזרים את הצלפים באופן שווה. מורחים עוד שכבת מוס בעובי כ 2 ס"מ, מחליקים היטב ומניחים שכבה דקה ואחידה של פלפלים קלויים. מורחים את שארית המוס עד לגובה פני התבנית, מהדקים את שולי הניילון הנצמד על המוס, לוחצים היטב ומכניסים למקרר ל 24 שעות.
- פותחים את כיסוי הניילון של התבנית, הופכים את הטרין על מגש ומרימים את התבנית בזהירות. מסירים בעדינות את הניילון הנצמד. פורסים בעדינות פרוסות בעובי כ 1 ס"מ ומניחים על צלחת הגשה. מומלץ להגיש עם רטבים חריפים במקצת, כמו חזרת.
הערה: מי שיכול, יבשל את הסלמון בציר דגים במקום בציר במתואר בסעיף 1.
| חזרה | | |